2024-08-26
荃湾不嬲都出名多好野食,尤其是系大鸿辉,真系可以称得上为无人不晓🙈~ 今次唔系打边炉,而系台式烧烧烧🔥 环境易揾又舒服,约埋成班人一齐嚟食就最开心✨🔥🔥🔥食烧肉之前当然系唔可以错过啲小食啦,呢到嘅小食种类同汁酱都唔少㗎😚最中意就系黄金泡菜,唔会辣之余极爽口🤪椒麻鸡翼就外脆内嫩🐥鱼酥凉拌豆腐配有香口嘅鱼酥、洋葱同番茄🍅凉浸浸、滑捋捋🙈今次拣嘅呢个「月光族急救吃到饱」唔算太贵~ 但包嘅肉类款式都唔少🥩 除咗平时常见嘅肉类之外,仲有嫩肩板牛肉、马吉牛仔骨、酱烧鸡爽肉、九层塔三杯鸡…牛肉切得好薄片超易熟;鸡件就大大件,可以慢慢食🤪识食一定要配埋佢哋秘制嘅樱花虾拌饭🍚 入面嘅配料真系毫不简单‼️不论系樱花虾、香葱、海苔,定系秘制嘅浓汤汁,全部都可以根据个人口味嚟自由控制💯食烧肉一定要配饭先最好食👅🍮甜品方面就唔系食出边嘅雪糕雪条,而系佢哋出品嘅安平仙草芋圆,都好正嫁🤪入面有花生、芋圆、仙草、红豆🫘 最重要系唔太甜,啱哂我🥰
🔥🔥🔥
最中意就系黄金泡菜,唔会辣之余极爽口🤪
椒麻鸡翼就外脆内嫩🐥
鱼酥凉拌豆腐配有香口嘅鱼酥、洋葱同番茄🍅
凉浸浸、滑捋捋🙈
牛肉切得好薄片超易熟;鸡件就大大件,可以慢慢食🤪
食烧肉一定要配饭先最好食👅
🍮
入面有花生、芋圆、仙草、红豆🫘 最重要系唔太甜,啱哂我🥰