2022-06-18
◌ ᮫࣭ 𓄹 ᵐᵃᶻᵘ ᵘⁿˡⁱᵐⁱᵗᵉᵈ ᵗⁱᵐᵉ 𖥧𓃟␥久违嘅任食边炉,近10年好似冇食过,有时限之余 ◷ 啲选择或质素未必够好,见呢间无限时好吸引,忍唔住去试吓,一齐吃到饱!╰(*´︶`*)╯⿻ ꜱᴏᴜᴘ ⿻任食嘅汤底竟然都有19款选择♡ 选择困难后拣咗麻辣蕃茄浓汤牛肉涮涮锅𖥕 底材劲丰富,蕃茄味浓、小辣增添惹味𖠲 有好大份牛肉系汤底,好奇试咗啖都几好味,够腍够入味𓄀⿻ ᴍᴀɪɴ ⿻套餐有4个款,每高一个价位就多一款更高级嘅牛同猪𓇬 我哋试咗基本款嘅套餐,包Prime Grade 美国安格斯牛肉同西班牙无激素猪肉片,肉类嘅卖相同味道都新鲜,套餐嘅另外任食选择差唔多100样𓇨 多到试唔晒!⿻ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ⿻有得QR Code落单,方便又有record ⑅ 点完餐好快先送上黄金地瓜条,仲可以加入麻辣、紫菜、蕃茄或甘酶shake shake粉⟡估唔到前菜小食咁有心机,亦可以食吓麻辣手拍青瓜及木耳开下胃先⧝⿻ ʜᴏᴛ ᴘᴏᴛ ɪɴɢʀᴇᴅɪᴇɴᴛ ⿻午餐肉、肠仔、丸类基本嘢,有足八吋嘅长蟹棒𓇢 而手工类有黑松露墨鱼滑同饺子,唔同种类嘅肉丸,细细粒可试多几款!台式食品有台湾肠、鸭血、甜
⿻ ᴍᴀɪɴ ⿻
⿻ ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ ⿻
⿻ ʜᴏᴛ ᴘᴏᴛ ɪɴɢʀᴇᴅɪᴇɴᴛ ⿻
午餐肉、肠仔、丸类基本嘢,有足八吋嘅长蟹棒𓇢 而手工类有黑松露墨鱼滑同饺子,唔同种类嘅肉丸,细细粒可试多几款!台式食品有台湾肠、鸭血、甜不辣、米血糕。仲有平时会食嘅牛柏叶、猪大肠、卤水猪肚及猪耳𓃽
⿻ ꜱᴇᴀꜰᴏᴏᴅ ⿻
任食嘅海鲜都算几多款好犀利⍤ 而且虾、鱼嘅肉质新鲜𓆡 同埋蚬及圣子都冇沙够干净,仲有花胶同帆立贝
⿻ ᴠᴇɢɢɪᴇ ⿻
素食都超多,除咗有晒经常会叫嘅响铃、南瓜、冬瓜、莲藕片,仲有冻豆腐、豆卜岩晒吸晒啲汤汁,另外仲有少见啲嘅虫草花、鲜莴笋、羽衣甘蓝𖥸
⿻ ᴅʀɪɴᴋ ⿻
饮品除咗有多款汽水凉茶等等,较特别系有自家制饮品𖠚,个樽仲几靓添,试咗爱文芒果茉莉花茶同黑糖冬瓜柠檬茶都几好饮𓏿
⿻ ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ ⿻
最后每人有一份有甜筒或雪糕,我就梗系要个Movenpick完美作结𓊤
⿻ ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ⿻
整体食物质素同种类都好满意,环境空间感够𓊓 坐低食嘢倾计都几舒服,仲要侍应同接待员都好nice ¨̮ 呢样好重要,有机会再encore𓏢
⿻ ᴘʀɪᴄᴇ ⿻
Prime Grade台湾养生涮涮锅吃到饱套餐(假日及7点半前) $308/人