2020-08-23
超人气台湾过江龙首间海外分店 任何时段都有长长人龙主打台式热食卤味crossover港式车仔面风味-🍜 吃你卤味套餐猪腱肉+猪耳朵+鸡肾+大肠+高丽菜+自选面😋 香港店特有套餐真系就晒香港人口味 我哋叫咗两份 仲分别加咗𩠌要鸭血同鹌鹑蛋 面方面拣咗王子面同粉丝✌🏻 两只面款都好满意 王子面相对有咬口有多啲口感 粉丝都唔错食落有弹性 唔系太熟太淋个种 夹起唔会断晒入口亦唔会太糊口 两只面食一样吸汤 我个人几钟意 啖啖面都食到卤味汤底嘅精华🤤 𩠌菜基本上都达到水准 猪耳朵筋位爽脆 猪腱肉啖啖肉唔会太老太韧 鸡肾大肠呢啲香港人至爱一样做得好好 反而加𩠌嘅鸭血我地就觉得无乜味太淡口 份量几多嘅薄薄地都有六至七片 鹌鹑蛋有三粒就真系几好食! 整体碗面好味而且好大碗 啲𩠌好多系食极都有😆🧄 台式香蒜肠加咗半份香蒜肠非常出色好抵赞 接近有十小件 烧得胀卜卜 肠仔表面脆脆地 仲有蜜糖香 食落甜甜哋又好饱满 非常推荐🥤 茉香奶绿 (加珍珠) + 冬瓜茶(加珍珠)两杯饮品都好好饮喔 茉香奶绿嘅茉香茶底好出 饮落去有茉香茶嘅余韵留系口腔 叫咗半糖觉得个甜度好适合 冬瓜茶都唔错正常发挥 而加珍珠实在系画龙点
主打台式热食卤味crossover港式车仔面风味
🍜 吃你卤味套餐
🧄 台式香蒜肠
🥤 茉香奶绿 (加珍珠) + 冬瓜茶(加珍珠)
两杯饮品都好好饮喔 茉香奶绿嘅茉香茶底好出 饮落去有茉香茶嘅余韵留系口腔 叫咗半糖觉得个甜度好适合 冬瓜茶都唔错正常发挥 而加珍珠实在系画龙点睛更加提升咗饮品质素 珍珠好多 咬落有𡁻劲 而且珍珠系甜甜地咬落啖啖有惊喜 好高质!!