2023-03-15 83 浏览
今日喺旺角呢度附近餐厅等位 期间见到呢间台湾食品百货 估唔到入面咁多唔同类型嘅台湾食物,例如蚵仔煎,肉肠,鹅肉丸子,茶类,酱汁类等等今次我拣咗三样食物酱烧鸡屁股,阿木剥皮辣椒猪肉饺,嘉义水晶饺子猪肉饺子一客有十六只,食落去有辣椒香但系唔会太辣,有少少辣椒反而更加开胃,内面猪肉都好足料,饺子涨卜卜,饺子皮同港式唔同,虽然唔薄但食落绝唔会觉得系厚皮,反而有d 烟韧,台湾风味十足! 水晶饺子呢个真系好有惊喜,喺香港都冇食过!外皮非常之软糯qq,感觉睇起嚟似粉果,但又比粉果外皮更香又好味,内面肉碎馅料好好味,每只饺子都手掌咁大,超级推介!酱烧鸡屁股,台式热门小食,酱汁浓郁惹味,有咬口又唔会鞋口,好似食紧淋淋脂肪,好味道又邪恶!如果唔系到我有位,真系要慢慢拣,眼花撩乱太多美食!

如果唔系到我有位,真系要慢慢拣,眼花撩乱太多美食!
外卖自取