一行四人,预先订左位,无需要等候。我地叫左个手工涮涮锅套餐。1) 汤底由于时令海鲜拼盘要额外加钱,所以知悭识俭的我们选了有海鲜的汤底 - 冬瓜卜卜蚬海鲜汤。2) 手工火锅拼盘  (全晚最好味,全晚灵魂之所在,一定要食)一共有八款手工的火锅料 ↓:墨鱼汁鸟结糖 (呢个真系好好味!!!!) ;太极冬菇;安格斯霜降牛丸三重芝士鲜制虾丸;黑松露蟹子海鲜军舰;黑松露蟹肉饺;黑松露芝士豚肉饺;三重芝士鲜制墨丸。3) 夜市火锅拼盘就咁...除非你好想食卤味,唔系的话...个人觉得应该叫套餐就要晒手工火锅拼盘。起码手工拼盘有特色D!! 唔系周围都食到。卤味???  留返去台湾食夜市先食啦 4) 手工响铃及咸蛋黄鱼皮打边炉必食响铃,可惜唔系特别松脆。咸蛋黄鱼皮亦如是。中规中矩无乜特别。overall 优: - 300 蚊松D都算系咁,用料都唔错- 拼盘必食- 服务几好,经常主动清理枱面唔要的野- 座位阔坐得舒服劣:- 手工响铃及咸蛋黄鱼皮 (对上一次食质素好D架...)- 卤味系就系台式,不过卖相和味道都唔系好吸引- 洗手间行出来条路好油好滑,各位小心哦

1) 汤底

冬瓜卜卜蚬海鲜汤

一共有八款手工的火锅料 ↓:
手工火锅拼盘

墨鱼汁鸟结糖 (呢个真系好好味!!!!
) ;
太极冬菇;
安格斯霜降牛丸
三重芝士鲜制虾丸;
黑松露蟹子海鲜军舰;
黑松露蟹肉饺;
黑松露芝士豚肉饺;
三重芝士鲜制墨丸。

3) 夜市火锅拼盘

夜市火锅拼盘

4) 手工响铃及咸蛋黄鱼皮
手工响铃及咸蛋黄鱼皮

overall
优:
- 300 蚊松D都算系咁,用料都唔错
- 拼盘必食
- 服务几好,经常主动清理枱面唔要的野
- 座位阔坐得舒服
劣:
- 手工响铃及咸蛋黄鱼皮 (对上一次食质素好D架...)
- 卤味系就系台式,不过卖相和味道都唔系好吸引
- 洗手间行出来条路好油好滑,各位小心哦
2019-05-28
庆祝纪念