2021-05-29 383 浏览
今晚放工去左食台湾野,呢间餐厅有好多唔同款既台湾美食。而且都仲几抵食。今日第一次黎帮衬,其实见到咁多款唔同野食,都真系搅到我谂左好耐,又有炸猪扒、炸鸡扒、卤肉饭、饺子、台式面线、牛肉面等等,超多唔同选择。谂完几谂,再睇睇,又有晚餐餐牌,咁样又收窄左范围了。晚餐餐牌款式都唔少,总有一款岩自己。而且每款晚餐都仲可以以优惠价加配台湾小食。最后我们点了两份晚餐,再加配了两款小食。先讲一下呢款盐酥鸡排卤肉饭。成份晚餐好丰盛,好大份,好满足,价钱仲要唔贵,唔错。份盐酥鸡扒好正,好黄金外皮,脆卜卜,又大份又厚肉,肉汁好多好正,鸡肉仲超嫩滑,啖啖肉,好滋味。另外卤肉饭都好正,上面铺了好多粒粒卤肉,肉汁,肉粒都好惹味,配白饭来吃,味道一流。正呀仲有个清菜,都好清甜。唔错唔错,好健康。再讲一讲加了个两款小食,小食加配一款$8,如加配两款就是$15两款了。加了一款卤豆腐,正。卤水味完全入了豆腐当中,好好味。另外是卤水蛋。正仲有,每款晚餐都会配上一壶靓汤。莲藕猪骨汤,热辣辣的,好保温,就算食晒成个饭再慢慢饮汤,个汤都仲系热呼呼。正呀,入面仲要都多料,好好味好滋润。呢份晚餐真系大满足又够营养。又有菜又有汤水,又
最后我们点了两份晚餐,再加配了两款小食。
盐酥鸡排卤肉饭

先讲一下呢款盐酥鸡排卤肉饭。
成份晚餐好丰盛,好大份,好满足,价钱仲要唔贵,唔错。

仲有个清菜,都好清甜。唔错唔错,好健康。
卤水豆腐

加了一款卤豆腐,正。卤水味完全入了豆腐当中,好好味。
卤水蛋

另外是卤水蛋。正
仲有,每款晚餐都会配上一壶靓汤。

呢份晚餐真系大满足又够营养。又有菜又有汤水,又有大大份既𩠌同饭。劲饱肚。
塔香三杯鸡定食

另一款晚餐点了三杯鸡定食,热锅盛著三杯鸡,热辣辣的。鸡件好惹味,啖啖肉,而且份量都系不少,不错呀。依然都是配上菜及汤。
我仲点了加埋卤肉,咁样就可以配落白饭落,自家变成卤肉饭了,因为我都好爱食卤肉饭,食台式野,点少得食返几啖卤肉饭。
原味豆乳
黄金麦茶

饮品方面点了豆浆及黄金麦茶,不错不错。
2021-05-24
盐酥鸡排卤肉饭