2018-06-06 24 浏览
喺台湾食过臭臭锅有啲回味,去左试tst呢间。招牌臭臭锅呢就唔臭既哈哈,系有臭豆腐系入面,同埋台式火锅常见的猪血糕同大肠,臭豆腐味道好浓,每个锅入面都有唔少材料,菜亦有唔少,一人一锅来说份量真系有突。黑麻油鸡锅,材料丰富有娃娃菜、金针菇、 鸡脾肉、台湾贡、 肉子豆腐、米血糕、蚬、台湾米线、鸣门卷同老姜。就咁睇食材就觉得好有诚意 基本上都cover 哂我想每样试既野食,娃娃菜同金针菇好新鲜 绝对唔系摆左一段时间霉哂既菜 蚬新鲜肥美而份量都唔小。鸡脾肉系重点 加左麻油 令鸡脾肉味道更香更突出 配埋药膳既汤底非常配合 肉质淋稔 令人会一旧接一旧咁食,米血糕好特别 绝少系香港食得到 黏黏韧韧口感好特别 本身无咩味道 靠汤底调味
喺台湾食过臭臭锅有啲回味,去左试tst呢间。