2018-08-29 61 浏览
旺角呢间汤.米并唔系食粉面嘅汤米,原来系SOUP & RICE嘅意思,呢度系食台式臭臭锅架,即系有锅、有汤又有饭。晚市时间店内坐满晒人,我地喺门口等左5-10分钟,好彩今日天气唔热,又无落下雨。臭臭锅共有9款选择,肉类、海鲜、药膳、咖哩、味僧等等,梗有一款啱你心水。另外仲有台式小食及多款臭臭锅配料供应,想食边样就加边样啦。呢度饮品系主打茶类,有水果茶、特调茗茶、芝士奶茶、纯茶等等,款款都咁有特色。先上场嘅系沙茶牛肉锅,上层铺满牛肉,下面仲有豆腐、冬菇、炸鱼皮、炸枝竹等等,沙茶酱料做汤底,特别惹味,而且份量都算大,材料又丰富,装满整个锅。而且每个锅都附送一碗白饭或一个粉丝,保证够饱肚。另外,当然要叫佢地嘅招牌臭臭锅啦,汤底带点辣味,零舍醒胃,加上招牌臭豆腐,更觉美味。呢个臭臭锅我就选择左加$12升级卤肉饭,面层淋上满满肉酱,非常吸引我地仲ORDER左柚子鸡翼同盐酥鸡扒,两款小食都炸得松脆香口,特别系鸡扒嘅盐酥味令人想起好似去左台湾夜市,风味十足。$26有大大杯珍珠奶茶,茶味香浓加上Q弹嘅珍珠,满有口感。而旁边呢杯超级水果绿研,杯里水果材料丰富,色彩缤纷,打开杯盖可以食到西瓜及其他水果,有
呢度系食台式臭臭锅架,即系有锅、有汤又有饭。
另外仲有台式小食及多款臭臭锅配料供应,想食边样就加边样啦。
而且每个锅都附送一碗白饭或一个粉丝,保证够饱肚。

$26有大大杯珍珠奶茶,茶味香浓加上Q弹嘅珍珠,满有口感。
而旁边呢杯超级水果绿研,杯里水果材料丰富,色彩缤纷,打开杯盖可以食到西瓜及其他水果,有益好味仲好解渴添。