2019-09-27
今日系图书馆借完书去周围行下本谂住买外卖返屋企食但行行下太肚饿🤣咁啱见有立食位就唔理入左去喂饱左个肚先,店员见到我立食咁狼狈仲拎左张櫈比我坐下服务真系好贴心囍筷卤肉饭三层五花腩肉由上层猪皮到中层肥肉然后到最底系腩肉肥瘦平均同分明,卤肉卤得干身入晒味,卤肉汁味香带甜.饭底下吸左卤肉汁味带点猪油香送饭一流.囍筷红烧牛肉面,小店出品既牛肉汤底好有惊喜颜色呈深啡色饮落都有牛肉牛骨香味都又唔会太咸,内里足料,牛肉大大旧得黎够淋仲有煮得好淋既红萝卜食落好甜.虽然用米粉底但一样吸味.炸过既花枝丸即叫即炸热辣辣,入口唔会好油腻好弹牙,内里仲有花枝肉.台湾香肠一份有2条切半,就算系外卖店但摆盘一d都唔会求其,睇到呢份台湾香肠就知,内里都放左蒜片芫荽同大葱.台湾香肠外皮好脆口偏甜,食落一粒粒肥猪肉好香但食落又唔会油淋淋.奶茶同红茶唔算好甜,十分解渴
奶茶同红茶唔算好甜,十分解渴