2021-12-24
好耐冇食台湾菜,今晚去咗旺角豉油街「茶茶台式料理」食晚饭~店内环境装修简约洁净,楼底高,空间感十足,感觉好舒适餐厅主打台式小锅及料理,小锅一人份量啱啱好,五款不同汤底可以选择,牛肉可以转豚肉,亦可自选辣度招牌臭臭锅餐厅招牌台式臭臭锅🍲汤底气味有少少似臭豆腐,味道浓郁且独特!我就拣咗BB辣,辣度刚好,几惹味~小锅份量充裕,有卤大肠、米血糕、鸭血、台湾贡丸等等台式食材,好似去咗台湾咁沙茶牛肉锅一上枱就有阵沙茶香扑鼻,都系拣咗BB辣,汤底香浓微辣!牛肉、豆腐、娃娃菜、牛丸、冬菇等等食材都吸收晒汤底嘅精华,咸香滋味,一人一锅份量啱啱好牛肉片肥瘦适中,牛味都几重,同汤底味道好夹手打乌冬乌冬好滑溜,吸汤一流奶盖莓莓加咗草莓一齐blend嘅冻茶,酸酸甜甜,多咗一份草莓香🍓配上香滑浓厚芝士奶盖,大满足呀
招牌臭臭锅
沙茶牛肉锅
手打乌冬
乌冬好滑溜,吸汤一流
奶盖莓莓