2020-09-08 1215 浏览
之前去台湾食过台式风味嘅火锅, 到而家个味道我仲系念念不忘!今日去荃湾探朋友,顺便行街买嘢,到咗晚餐时间,朋友就话依间台式火锅好有台湾味道,我哋就决定喺呢度食晚餐啦!依度嘅价钱一啲都唔贵,而且系两小时放题任食,除咗一般嘅火锅配料,肉,菜,面,仲有甜品,饮品雪糕,真系好特别!鸳鸯火锅系唔使加钱嘅,一个价钱可以食两个汤底,我就觉得几抵!我哋要咗台式麻辣汤底同埋泰式冬阴功汤底,台式麻辣汤底真系好香,而且我仲见到好足料,闻落去真系有台湾火锅嘅感觉!牛肉羊肉都系画纸落单,其他就可以自己攞,呢度嘅选择都几多,饺子类嘅选择都好多,我依个朋友系一个丸控,每次食火锅佢都会拎好多丸类,喺呢度食真系啱晒佢!呢度仲有花胶,蛋饺,狮子狗,猪大肠,选择真系好多好多!饮品我都几满意,除咗有一般嘅罐装饮品,仲有乳酸饮品,果汁!佢嘅甜品区有,芝士蛋糕,椰子奶冻,芒果布丁,荔枝奶冻,仲有即叫即做嘅焦糖炖蛋,雪糕都有好多款,今日仲有榴梿味嘅雪糕食,朋友觉得好满足!雪糕柜入边除咗有雪米糍,雪条之外,仲有粟米味嘅雪糕,其实我都系第一次食粟米味嘅雪糕,原来味道几特别,有几好食!两个钟食火锅真系好满足,呢度嘅选择比我想像中嘅多好多

牛肉羊肉都系画纸落单,
其他就可以自己攞,
呢度嘅选择都几多,
饺子类嘅选择都好多,
我依个朋友系一个丸控,
每次食火锅佢都会拎好多丸类,喺呢度食真系啱晒佢!
呢度仲有花胶,蛋饺,
狮子狗,猪大肠,选择真系好多好多!
饮品我都几满意,除咗有一般嘅罐装饮品,仲有乳酸饮品,果汁!

朋友觉得好满足!
雪糕柜入边除咗有雪米糍,
两个钟食火锅真系好满足,呢度嘅选择比我想像中嘅多好多,竟然仲有焦糖炖蛋,真系好正!