2019-03-10 24 浏览
依家香港周街都充满台式饮品,真系开到成行成市,今日我嚟到元朗,见到有间沐白小农,见到佢都系嚟自台湾,觉得品种多好多,一于叫番杯嚟试吓先。呢度嘅选择十分之多,除咗有招牌黑糖波霸鲜奶之外,仲会有好多特色嘅饮品,例如先豆乳,拿铁,鲜奶,仙草,红豆,布甸等,因应唔同嘅喜好,都可以加入,而且冰,糖,热饮冻饮,嘅选择都可以以个人嘅喜爱去选择,真系好贴心适逢今日系周日,人流都颇多,落左单之后,就企埋一边等下先,店员态度有礼,而且10分友善,仲会推介佢哋边啲产品系招牌,真系好值得称赞啊。大甲芋头鲜奶,用料充足,有半杯都系芋头,饮之前搅匀佢,口感十分之丰富,而且芋头幼滑,又食到一粒粒嘅芋头,十分之有口感,而且味道唔会太甜,又够浓郁,真系啱晒芋头控,至于鲜奶,香滑香浓,而且呢度标榜嘅系百分百天然无添加,所以食得十分之放心。招牌黑糖波霸鲜奶,波霸够晒弹牙,入口充满口感,而且甜度足够,但系配上鲜奶,就会中和返,反而啱啱好,所以大家饮嘅时候都应该要搅匀左先,