2017-06-16
大卡司系国产名牌,去过东门就知道行两步就会有一间大卡司,不过唔好以为系国产野就无好野!大卡司系我饮过最好饮既苿香珍珠(天仁珍珠奶绿排第二),但香港就只有元朗一间分店(之前有多间系千色,不过而家结埋业),而我个人系几接受同中意饮大卡司冲出尼既味道今次我叫左两杯饮品分别系1. 红豆抺茶胚芽奶盖(唔记得左几钱)同我最最最中意既2. 苿香奶茶加珍珠($18)红豆抺茶胚芽奶盖都有珍珠底,系C先生话要买尼试下。珍珠系细珍珠尼,占了一杯三分之一,不过佢系烟烟韧韧好好咬。成杯红豆抺茶胚芽奶盖整体系偏甜,有好重既抺茶味,overall都系好饮既(C先生话)。我自己就继续饮我最中意既苿香珍珠,今次饮落无咁甜味道淡左一D,但依然都系好好饮><。而大卡司既服务态度几好(对我>3<),收银员有时见我谂紧买咩好就会比D提议我,而叫走冰又唔会另收一蚊同特登要你等十分钟咁。大卡司既吸引之处系佢既味道同贡茶,天仁或者歇脚亭都好唔同,大卡司重奶味而天仁重茶味,而且大卡司冲到一种我细细个饮既珍珠奶茶味道比我,所以每次入元朗都必买,希望佢呢一间可以做到落去