餐厅:Lagom Kaffe (观塘)地址:观塘伟业街180号Two Harbour Square1楼相信唔少人都认识呢间开咗1年有多嘅Lagom Kaffe,短短时间打造咗两间占地面积夹埋超过10,000呎嘅台式西餐fusion Cafe都真喺几厉害👏,长期吸引唔少人过嚟Relax吓饮杯咖啡☕️。今次去观塘Two Harbour Square呢间分店占地超过6,000呎,空间感极大,入到去即刻有一种休闲写意嘅感觉😌,室内设计以蓝、白、啡色为主色,设计带有格调情怀,配合埋户外空间俾客人带埋猫猫狗狗嚟尽兴一番🐈🐕Lagom Kaffe嘅大厨喺台湾人,除咗主打轻食同台西式fusion料理,仲有各式手工甜品🍮,晚市亦提供唔同口味嘅甜品,迎合到唔同人嘅需要同口味👍✝️胡椒吞拿鱼和风沙律 $98面头轻轻烤过、加咗胡椒嘅吞拿鱼色泽均匀粉嫩,鲜味得嚟带有一层烧烤胡椒香,配上沙律一齐食就无咁dry🥗,沙律加咗柚子醋酸甜开胃,不过个人就觉得浓味咗少少✝️台北炖牛肉意粉 $118食落有啲似麻婆豆腐嘅味道,辣中带香🌶,香中带麻,虽然食到底有少少油腻🤏,但呢种麻辣口味真喺令人越食越上瘾😋。当中仲有唔少好似肉酱意粉咁
餐厅:Lagom Kaffe (观塘)

配合埋户外空间俾客人带埋猫猫狗狗嚟尽兴一番🐈🐕

✝️胡椒吞拿鱼和风沙律 $98

✝️台北炖牛肉意粉 $118
当中仲有唔少好似肉酱意粉咁嘅肉碎,配搭埋软腍有阵阵肉香嘅炖牛肉片,有无啲似食紧台湾食牛肉面嘅感觉😆

✝️植物肉汉堡配松露薯条 $148
无论望落定食落都以为喺食紧真嘅肉,用咗大豆蛋白为主要嘅植物材料,
整成有咬口、有味道、似到十足嘅植物汉堡,仲有车打芝士、生菜🥬、番茄片🍅,用两块表面微微焦脆嘅面包夹住,
增添咗唔少滋味🥯,当然唔少得加咗芝士粉、可以蘸松露酱或者茄汁嘅香脆薯条

✝️芒果竹炭蛋糕 $38
Lagom自家制嘅芒果竹炭蛋糕,以黄黑颜色间隔,制造出吸引鲜香嘅蛋糕,中间嘅蛋糕层、面头嘅香甜芒果粒同芒果吉士酱🥭,食落一啲都唔溜,值得一试😏

Lagom Kaffe开放式Coffee Bar可以一睹咖啡师冲调每一杯拉花同精品咖啡👱🏼‍♀️,佢哋仲有自己嘅炒豆师为Cafe带嚟与别不同嘅咖啡豆,
叫咗杯Flat White($42)同Caffe Latte($42),可以够我坐返成晚喺度慢慢叹️,呢餐真喺不多不少啱啱好☺

2023-01-18
$200 (早餐)