大排长龙嘅桔梗姊妹店,之前旺角店一开业就去食,之后开姊妹店都未有机会嚟,约朋友Friday night过嚟吹水食饭。环境地方超超超大!仲有outdoor系食shisha,座位同座位之间又寛敞,坐得好舒服,同朋友倾计亦唔怕比隔离枱听到。餐牌食物选择就比我预期少,反而饮品选择就非常多。 餐前面包 食台湾菜都好似西餐咁,有餐前面包,面包小麦味好香,亦都好有咬口。 台湾风味牛肉千层面 $148 望落去同平时食嘅千层面差唔多样,芝士十分多,牛肉亦浓味,调味刚好唔会太咸,面质无偏粉或硬嘅情况,不过台湾风味想突显嘅意识唔太明显。 花雕鸡风味奶油鸡肉炖饭 $148鸡肉腌得好入味每件都有花雕味,至于鸡肉炖饭即risotto,十分有咬口,食落嘅口感就好似加左薏米咁,稍硬左少少,但稍硬,至于奶油味突出唔太腻。 伯爵茶芝士蛋糕 $52打卡一流,一呷已经好香伯爵茶味,然后就系芝士蛋糕蓉蓉又结实嘅口感,必点!总括而言,一如既往店舖空间都好大,座得好舒服,又提供shisha,好relax嘅环境,食物选择更多就更好啦!

餐牌

食物选择就比我预期少,反而饮品选择就非常多。

餐前面包

餐前面包