2021-05-07 24 浏览
文青风台式餐厅今日放工约左朋友食饭,佢又住将军澳附近,由于疫情太耐无去台湾旅行,好挂住台湾菜,于是拣左呢间餐厅食餐厅环境清新优雅,充满文青味道,岩哂忙碌打工仔享受美食之余,舒缓压力。餐厅以木书柜作装饰,摆放著各式书籍📚,除此以外,木柜上都摆满各种摆设,增添艺术气息。盐酥鸡扒卤肉饭食得台式餐厅,一定要试台湾名物:卤肉饭。满满既卤肉饭,份量十足真系有肉架!唔系只是肥肉碎捞埋饭一齐食,特别滋味。炸鸡扒都好大块,一定啱晒食肉兽的你。外脆内软,啖啖肉,一口咬落去,肉汁咇哂出黎,真系好满足,满满幸福感。红烧牛三宝面一次满足你三个愿望,大大碗面,食晒三个唔同牛🐂部位。面汤浓郁,用料十足去熬制而且面质爽口弹牙,口感软滑牛筋软num,牛腩唔韧,牛肚爽口唔痴牙。😋椒盐花枝丸炸得啱啱好,内里仲热辣辣,弹牙多汁台湾烤香肠肥而不油腻,美中不足系未能提供蒜片,中和肠嘅咸味。卤豆腐内里仲系软滑,不会感觉太老,新鲜炸出确系唔同~仙气火龙果菜叫左少甜,所以味道啱啱好味道清新,饮落充满火龙果香黑糖珍珠鲜奶饮落好香甜,珍珠弹牙总括来讲,呢间餐厅价钱实惠,味道高质,值得去食呀😛😛
文青风台式餐厅

盐酥鸡扒卤肉饭
食得台式餐厅,一定要试台湾名物:卤肉饭。
满满既卤肉饭,份量十足
真系有肉架!唔系只是肥肉碎
捞埋饭一齐食,特别滋味。

红烧牛三宝面
而且面质爽口弹牙,口感软滑
牛筋软num,牛腩唔韧,牛肚爽口唔痴牙。😋

椒盐花枝丸
炸得啱啱好,内里仲热辣辣,弹牙多汁

台湾烤香肠
肥而不油腻,美中不足系未能提供蒜片,中和肠嘅咸味。

卤豆腐
内里仲系软滑,不会感觉太老,新鲜炸出确系唔同~

仙气火龙果菜
叫左少甜,所以味道啱啱好
味道清新,饮落充满火龙果香

黑糖珍珠鲜奶
饮落好香甜,珍珠弹牙

总括来讲,呢间餐厅价钱实惠,味道高质,值得去食呀😛😛