2024-05-29 437 浏览
之前每次经过好运中心嘅「初遇」都觉得入面好光猛好舒服,望图片都觉得啲野好好食,加上自己一直都好钟意食台湾野,所以今次一于就去试下呢间台湾野!咁啱撞正下午茶时间,叫左两个tea sets再加一份小食:(1)一品臭臭锅+宽面 $98估唔到下午茶set都有一品臭臭锅!!上次系台湾食已经觉得好好味,初遇嘅一品臭臭锅一上枱就「臭」到不得了!材料都十分充足,有我最钟意食嘅黑色臭豆腐、鹌鹑蛋、冻豆腐、金菇、娃娃菜… 不能尽录。仲有得拣主食,我拣左宽面,好烟韧弹牙。成个臭臭锅份量好多,够晒我同朋友食。(2)夜市小食拼盘 $56台湾最正就系夜市!一望到夜市小食就心心眼,呢个拼盘有虾多士、蟹盖、虾饼、南瓜条。香脆可口,南瓜条一流!(3)芋香珍珠奶茶 跟餐+$8跟餐有好多台式饮品可供选择,加$8就可以饮到!呢杯好有芋香味,唔太甜,珍珠烟韧弹牙。(4)古早冬瓜茶 拣左个冬瓜茶饮,唔甜都唔会淡淡,味道啱啱食,食完个小食拼盘好啱饮杯冬瓜茶。(5)古早起司芋泥肉松卷饼 $46最欣赏呢个卷饼,有3款可以选择。我本人钟意食芋泥,呢个卷饼入面嘅芋泥唔多,但啱啱好,呢个份量唔会太腻,不过甜甜地,跟肉松嘅咸味夹得好好。当甜品

咁啱撞正下午茶时间,叫左两个tea sets再加一份小食:

(1)一品臭臭锅+宽面 $98

(2)夜市小食拼盘 $56

(3)芋香珍珠奶茶 跟餐+$8

(4)古早冬瓜茶

(5)古早起司芋泥肉松卷饼 $46

最欣赏呢个卷饼,有3款可以选择。我本人钟意食芋泥,呢个卷饼入面嘅芋泥唔多,但啱啱好,呢个份量唔会太腻,不过甜甜地,跟肉松嘅咸味夹得好好。当甜品、当主食都可以!如果呢款都有得跟餐就太完美啦!!

总括今次个下午茶真系物超所值,仲要唔洗加一服务费!!!!但服务仍然好好,会主动安排我地坐卡位可以舒服啲,对食物质素同服务态度十分满意!