2020-07-31
💛 #黄色经济圈 我本身几钟意食卤肉饭个奈何香港食亲都又贵又唔太好食🥺试到我都冇乜信心~但今次铜锣湾呢间便当店带到少少惊喜比我❤️食到台湾嘅味道🤤🍴招牌卤肉饭便当($56)店员见我犹豫不定就向我介绍餐厅嘅卤肉饭🤤因为系香港中过唔少伏所以都系怀住半信半疑嘅心态试下🤣食落卤肉嘅肥瘦比例刚好🤤调味各样都几似台湾食到嘅味道~虽然未系去到最好食但疫情下食到都好满足😋每个便当仲会配三款每日精选配菜❤️今次食系茄子、豆腐同蒸蛋😋个人觉得茄子同卤肉好夹食落超香👍🏻🍴盐酥鸿喜菇($26)当日比较早同男朋友两个都唔系好肚饿所以叫多左个盐酥鸿喜菇试😋食落好酥脆仲好香菇菇味😋⚠️留意番餐厅只有3-4个位置~多数做外卖❤️但食物都有一定质素大家都可以多啲去支持💛尤其疫情期间买番屋企食安全啲🙇🏻♀️偷偷听到餐厅好似系由台湾人主理架😚❤️📍 囍筷 (铜锣湾)铜锣湾礼顿道128-138号希云大厦地下2号舖
🍴招牌卤肉饭便当($56)
店员见我犹豫不定就向我介绍餐厅嘅卤肉饭🤤因为系香港中过唔少伏所以都系怀住半信半疑嘅心态试下🤣食落卤肉嘅肥瘦比例刚好🤤调味各样都几似台湾食到嘅味道~虽然未系去到最好食但疫情下食到都好满足😋 每个便当仲会配三款每日精选配菜❤️今次食系茄子、豆腐同蒸蛋😋个人觉得茄子同卤肉好夹食落超香👍🏻
🍴盐酥鸿喜菇($26)
📍 囍筷 (铜锣湾)
铜锣湾礼顿道128-138号希云大厦地下2号舖