2023-03-05
.老板成日话 「哈豆好好食架」 但一直我都未食过 哈豆比较近我番工嘅地方 所以呢日我终于放lunch去左食🤣 系台湾人🇹🇼开嘅台湾餐厅 野食真系唔错🤣.🐷丰盛牛肉鲜茄汤面 👅8.5/10 $78牛肉唔韧🐮 牛味都香浓 超好食😍😍 同出面某啲牛肉面差天共地 真心啲牛肉好正🙆🏻♀️🙆🏻♀️面条分量对我黎讲都真系几多下 饱到痴线蕃茄汤🍅或几香 唔会酸🐷里面仲有烟韧嘅花枝丸同贡丸😍 同埋有半边卤蛋更加配有芽菜 口感🆙.🐷虾卷 👅8/10 $12(跟餐)眼残嘅我睇唔到 炸物拼盘本来就有虾卷 我又走去加多左条虾卷🦐 不过唔紧要因为真系几好食 里面有爽口嘅蛋肉 出面炸到脆脆地~.🐷盐酥鸡麻辣汤面 👅8/10 $68唔好以为真系好辣 其实唔系好辣🤣🌶️ 大家放心 呢个面都系有半边卤蛋🥚盐酥鸡仲配两条台肠好贴心😂😂 好丰富呢🤣盐酥鸡份量就唔系好多嘅 但好在我地有炸物拼盘 但唔好嫌弃人地 因为有2条台肠!!!超正🥰 .🐷黑糖芋芋鲜奶 少糖 去冰 👅8/10 $22(跟餐)芋泥分量好多好佛心呀😍😍 真系好耐冇饮过可以有咁多芋泥嘅🥰黑糖味道少糖岩岩好🤣 唔会太甜🙆🏻♀️.🐷百香果绿茶QQ 少冰👅8/10 $12
🐷丰盛牛肉鲜茄汤面 👅8.5/10 $78
面条分量对我黎讲都真系几多下 饱到痴线
蕃茄汤🍅或几香 唔会酸🐷
里面仲有烟韧嘅花枝丸同贡丸😍 同埋有半边卤蛋
更加配有芽菜 口感🆙
🐷虾卷 👅8/10 $12(跟餐)
🐷盐酥鸡麻辣汤面 👅8/10 $68
盐酥鸡仲配两条台肠好贴心😂😂 好丰富呢🤣
🐷黑糖芋芋鲜奶 少糖 去冰 👅8/10 $22(跟餐)
芋泥分量好多好佛心呀😍😍 真系好耐冇饮过可以有咁多芋泥嘅🥰
黑糖味道少糖岩岩好🤣 唔会太甜🙆🏻♀️
🐷百香果绿茶QQ 少冰👅8/10 $12
里面有珍珠呢 珍珠口感几好🥰 烟烟韧韧咁 唔会硬/淋🥰 百香果味道好香 不过下次叫少甜好点 👦🏻忘记了😂
🐷炸物拼盘 👅8.5/10 $58
炸物拼盘里有香肠、咸酥鸡🐓、丸子、虾卷🦐、番薯条🍠
香肠同盐酥鸡正常呀 几香🙆🏻♀️
太都系有花枝丸同贡丸 不过呢到嘅就系炸嘅 炸完都系咁弹牙但更香🤣
虾卷同岩岩讲过我+$12𠮶个一样 都系咁样 (睇上面啦😙🥰😘)
番薯条有梅子粉🥰 加左真系无敌😍
最后 哈豆喺观塘有2间分店架(详见下文)
大家都可以去试下 值得一试的呢🥰🥰
店里面仲有只猫咪喺猫柜里面🐱 非常可爱🥰🥰