2022-08-24
黄埔真系越黎越多好野食,系黄埔民泰街有间主打台式便当同夜市小食,仲要间铺头系由真正既台湾人开,系正宗台湾原味道🇹🇼店铺木系设计,店内有张枱仔,而店外有张木櫈,想堂食又得外卖又得!.台式香肠卤肉饭便当 HKD65阿嬷便当总共有8款,每款都配白饭同3款每日精选配菜,卤蛋半粒,仲有冻冬瓜茶!便当用个四四方方既盒,绝对会令人谂起台湾既铁路便当🚄肉燥系由店主亲手卤,肉燥味道唔错,真系咁似台湾嘅味道!唔系湿淋淋一pat pat𠮶啲,有肉香味🤩另外啲配菜有惊喜,有用辣椒丝炒过几香口,捞埋肉燥送饭一流👍🏻便当再配一包冬瓜茶,大家外卖既时候建议攞住,因为佢唔系杯/樽装,如果唔系摇下摇下有机会漏出黎架~ 冬瓜茶系雪冻冇冰,味道清甜好适合夏天饮☀️盐酥鸡 HKD35即叫即炸,一份盐酥鸡每旧都唔细,冇数印象大约都有8-10旧🤔个人几钟意,炸衣唔算厚味道唔会好咸,而且唔会好孩蛋饼 HKD22我地另外再加左2款配料,肉松(+HKD8)同芝士(+HKD8),连埋酱汁好好食😍
台式香肠卤肉饭便当 HKD65
盐酥鸡 HKD35