2023-05-23
成日都见到有人介绍依间台式小店,终于都有机会嚟试下。今日就买埋外卖去朋友屋企大家一齐试下😆😆😆🍛黑金刚牛尚烧用牛肉整成嘅叉烧,腌得好入味,仲有少少焦香感,加埋蛋、蔬菜同埋饭一齐食一流👍🏻👍🏻🍲麻辣无骨鹅掌+鸭血+猪大肠鹅掌、鸭血、猪大肠都煮得好入味,加埋麻辣汁,辣辣地几过瘾。鹅掌已经去骨,方便进食。猪大肠亦已清洗干净,鸭血香辣惹味又有咬口👍🏻🍤夜市拼盘叫拼盘可以一次过试匀哂台湾嘅小食。甜不辣、地瓜条、花雕炸鸡、三角鸡软骨、台湾肠、黄金芋泥球。每样都好推荐,好似去左台湾夜市嘅感觉😬😬🥧天母胡椒饼(猪肉)酥脆嘅饼皮加埋以胡椒调味嘅猪肉,对我嚟讲有少少辣辣地。猪肉馅几多,切开嚟大家happy share😋😋🌭大肠包小肠切开嘅糯米肠(大肠)包住台湾肠(小肠),糯米肠烧到微焦,加生菜同酱汁,好有台湾风味😙😙跟餐各+$8 冷泡乌龙&重乳咖啡拿铁夏天嚟喇,饮下台式饮品消暑解一解渴🥵🥵
鹅掌、鸭血、猪大肠都煮得好入味,加埋麻辣汁,辣辣地几过瘾。
每样都好推荐,好似去左台湾夜市嘅感觉😬😬
夏天嚟喇,饮下台式饮品消暑解一解渴🥵🥵