2018-09-09
两个人食饭,好彩有张四人台(不过后来还是有人坐下搭台)选好之后出去柜台点餐,付钱后餐点会送到座位先嚟嘅系跟餐嘅冻荔枝绿茶同香浓奶茶奶茶系热嘅,自己放糖,唔会好似一般台式奶茶嘅死甜,味精香浓,唔错我叫嘅猪肚面好大碗!另外加咗个小食,三只卤水鸡翼猪肚面有得拣汤底,因为今次想食得清淡啲,而且觉得猪肚本身已经有味,所以就叫咗清鸡汤猪肚份量都几多,大大条,清洁得好干净,食落好爽滑弹牙,果然冇拣错鸡汤嘅清新同台式面条都几夹,配上几条白菜同萝卜,一碗简单嘅面都已经好满足卤水鸡翼都几入味,下面拌碟有浸住卤水汁嘅芽菜,整体好有台式风味酥炸排骨卤肉饭成个定食咁上,有千岛酱又有配上一小碟前菜:蒜拍小黄瓜炸排骨香酥,外里又够松化juicy,切好嘅一块块醮上千岛酱味道刚好卤肉饭好香,不多不少嘅酱汁为白饭注入精华般嘅油分,上面嘅卤肉亦带微甜,好啱捞饭汤饺子系用咗牛肉汤,呢个汤有点似红烧牛肉面嘅汤,认真品尝更带微辣饺子4只十分饱满,皮唔太薄或太厚,入面传统嘅菜肉馅料俾人一种古早嘅味道煎饺子则较为油腻,附上饺子醋刚好作中和四只煎香,外皮包住内里嘅肉汁店内嘅装潢好舒服,好有家庭嘅感觉,都几适合一家大细嚟
选好之后出去柜台点餐,付钱后餐点会送到座位
先嚟嘅系跟餐嘅冻荔枝绿茶同香浓奶茶
我叫嘅猪肚面好大碗!另外加咗个小食,三只卤水鸡翼
酥炸排骨卤肉饭成个定食咁上,有千岛酱
又有配上一小碟前菜:蒜拍小黄瓜
煎饺子则较为油腻,附上饺子醋刚好作中和
四只煎香,外皮包住内里嘅肉汁
店内嘅装潢好舒服,好有家庭嘅感觉,都几适合一家大细嚟