2021-04-29 163 浏览
大埔小店不嬲都多,今日就试吓呢间台湾小店~极度怀疑同上次食𠮶间系姊妹舖哈哈🤣🤣🤣餐牌上面都有面有饭去选择!不过嚟得食台湾野梗系想试佢啲肉燥㗎啦~𠮶日实在太肚饿冇食晏昼嘅关系,忍唔住一个人叫咗成枱野真系好夸张🤣🤣佢前菜送咗一个麻酱生菜,不过不失啦~首先嘅系肉燥拼炸猪扒米线!猪扒大大份感觉系啱啱炸起~所以新鲜热辣辣!但我觉得佢好似揸得㶶咗少少~搞到佢有少少缩咗水同埋有啲干🤔反而个肉燥米线就煮得啱啱好,弹牙唔会太淋!肉燥都十分之香口份量都多~正常女仔都够饱啦!卤水鸭肾~我估呢度应该有三四只鸭肾!卤水好入味,鸭肾烟烟银银好有口感!来到我最期待嘅地瓜球! 因为疫情咁耐冇去过台湾最挂住就系地瓜球!呢一间同台湾嘅有啲唔同,台湾𠮶啲其实个皮好薄而且冇咁多面包糠喺上面!呢一间就感受到佢裹过一啲炸粉,但都唔算厚而且入面嘅芋泥好厚实!入口𠮶下感觉好绵密!好食~最后加一杯芒果牛奶酸酸甜甜~好似甜品咁

佢前菜送咗一个麻酱生菜,不过不失啦~

首先嘅系肉燥拼炸猪扒米线!

最后加一杯芒果牛奶酸酸甜甜~好似甜品