2021-07-12 206 浏览
黎到呢间阿木牛肉面,门口已经摆满小食,有唔同味嘅猪肉条(有原味,芝士,麻辣,岩烧,岩烧起士,蒜味,仲有飞鱼卵),有传统台湾干贝猪肉粽,凤梨苏,手工Q饼等等….入到去野唔多讲,叫左个盐酥鸡,台湾野最试到系味真材实料就梗系叫呢样,叫左左定食先,鲁肉饭,凉伴有半只旦,有d类似面根嘅野,仲有咸咸地嘅菜铺,鲁肉饭都好够鲁肉,肥猪肉就唔多,容易入口嘅,盐苏鸡炸左唔系好耐,仲有少少脆,如果唔够味隔离摆左支味粉任你落,我叫左杯红枣茶,可以拣少甜,都几贴心;我朋友就叫左杯珍珠奶茶,好够奶茶味,如果多返d珍珠就好啦。佢叫左碗麻辣招牌牛肉面,麻味好重,但辣就唔算辣,但朋友都觉得好好食,重点个小食猪大肠真系好好食,佢系岩岩炸起外面系脆卜卜,里面软谂谂,一定要返去encore , 整体来讲呢间呀木系呢个好难揾到好野食嘅嘅地方嚟讲系满意嘅,起码系落心机唔系马虎。值得一试📍 阿木台湾面 (广华街) (旺角)旺角广华街8号地舖

📍 阿木台湾面 (广华街) (旺角)
旺角广华街8号地舖