2019-09-19
今日黎到呢间几高质既台湾风味小店 虽然唔算好大 但位置都够坐既 我地2个人都可以坐系个4人位到 唔讲咁多 比大家睇睇今日食左既野先 咁我地叫左1个main dash 同埋3个小食 首先个main dash系农场鸡排煎流心蛋($78)呢个餐相当抵食 因为有2大块鸡排 食到你饱一饱 而且只蛋都做到流心既效果 大件夹抵食 同埋我地都叫左d台湾特色小食 第一个点少得柯仔煎阿($38) 个价钱黎讲都几抵食 柯仔既数量都唔会啬色 入边有蛋同粉包住唔少柯仔 再黎就系汤浸肉燥娃娃菜($48) 对于成日无煮家菜食既我黎讲紧系要叫返碟菜啦 个上汤唔错 d菜都可以吸到汤 同埋有肉燥令个成个菜唔会太啖味最后就系鸡丝粉皮($58)整体黎讲几好食 d酱同鸡丝都好够 唔会少 不过d粉皮会比较碎少少 如果完整一条条就更加唔错啦最后就系宇治抹茶红豆牛奶($38) 甜度适中 唔会太重抹茶味令到杯野好苦 抹茶粉应该系用左台式饮品既抹茶 同一般日本既抹茶粉有别 但个人认为少左阵苦甘味更加好饮最后我地2个人就食左310$ 晚餐黎唔算贵 而且质素唔错 下次想再食台湾野会再enc
农场鸡排煎流心蛋
汤浸燥蛙蛙菜
山葵鸡丝粉皮
最后我地2个人就食左310$ 晚餐黎唔算贵 而且质素唔错 下次想再食台湾野会再encore