2019-03-18
茶语我地一行二人叫左两个餐。盐焗鸡丝肉燥饭 $59跟餐有好多鸡肉,是滑滑的鸡腿肉,是用经典的盐焗鸡粉腌制,有点咸送饭一流。酥炸猪扒肉燥饭$59另外一个餐是酥炸猪扒,猪扒不厚但胜在大块,而且好Juicy 外脆里面有好多肉汁而肉燥方面,虽然跟正宗台湾的肉燥味道不一样,但同样符合香港人的口味唔会过肥,有一粒粒的肉碎。不得不提的是那配菜芽菜,少少辣,好入味。我竟然觉得这配菜拿来送饭都一流。卤水拼盘 $43贪心的小狗好想试晒几样小食,所以叫了拼盘,拼盘有鸡翼,豆腐,鸡肾,鸡蛋。豆腐和鸡蛋不算入味,但鸡翼鸡肾都好重卤水味。蜜糖花枝丸 $27这个小食好邪恶下,份量唔多但已经好邪恶。花枝丸弹牙,外脆内软,加埋蜜糖一流!跟餐我地叫左一位冻珍珠奶茶同热的胚芽珍珠奶茶,爆多珍珠,有成半杯。不爱太甜的我,那热的胚芽珍珠奶茶没有加糖刚刚好。珍珠好济,呢餐食到我地好饱,要散步去返火车站搭车。
我地一行二人叫左两个餐。
盐焗鸡丝肉燥饭 $59
酥炸猪扒肉燥饭$59
卤水拼盘 $43
蜜糖花枝丸 $27
珍珠好济,呢餐食到我地好饱,要散步去返火车站搭车。