2021-06-21
总觉得香港无乜好食既台湾牛肉面,因为始终都觉得冇系台湾咁好食,不过而家冇得飞,唯有食住香港既台湾牛肉面一尝台湾既味道🍜 呢间段纯贞牛肉面最近新开,暂时有三间分店,我觉得个牛肉面几好味,值得一试❤️原味牛肉面 $84,旧牛肉啖啖肉,好食过普通嘅红烧牛肉好多,啲肉又都够稔够入味!个汤底好浓,偏咸。面底可以拣手工面或者细面,加埋酸菜好好味。暂时觉得都算系香港最好食嘅牛肉面之一,可能我冇乜食过好食嘅牛肉面😂蒜香手撕鸡干拌面 $78,如果唔想食牛肉面,呢个干拌面都系另一个好好嘅选择,整体味道比牛肉面清淡少少,但系个手撕鸡好好味,好嫩滑。不过杯珍珠奶茶就真系有待改善,两次试呢间餐厅啲奶茶都一般,好淡好水,无茶味又无奶味🥲 反而杯荔枝乳酸饮品几正常,饮到茘枝味,比较推介!小食方面都唔错,推介红油抄手,好香既香麻味,加左好多芽菜拌碟。