2021-02-13
平时都有买开老妈拌面,今次发现有实体餐厅,可以坐低食就约同事去食啦!装潢走文青路线,水泥墙配合木家私,干净利落,仲特登有个秋千打卡位,写住「一起吃饭的频率,让心更靠近」,成个感觉好台湾。食物方面,有老妈拌面系、老妈私汤面、台式饭类、台式风味小吃及台式十三香卤味等等,而下午茶餐牌同午餐餐牌完全唔同,有蛋饼、水饺,吐司等等配饮品,不过价钱都系有少少贵,加杯珍珠奶茶同出去买一杯差唔多。川味红烧牛肉面 $72汤底汤郁带微微辣,牛腱煮到软腍又入味,仲有红萝卜、白萝卜、椒和菜,为牛肉面添上颜色,又加入营养,好丰富。川味红烧三宝牛肉面 $82汤底同牛肉面一样,这款更丰富有牛腱、牛筋及牛肚,同样面好入味,一碗面可以食哂三个唔同口感嘅部位,推介!清炖牛肉汤面 $72汤底清甜,而牛腱同样都煮到好软腍,唔想食红烧味可以拣呢款,面条都好弹牙。台式烟肉蛋饼配沙拉 $58同想像中嘅台式蛋饼唔同,似卷饼多啲,有生菜、番茄同烟肉,味道okay,不过始终想食返台式传统蛋饼多啲。韭菜猪肉水饺 $42一份有七粒,不过略嫌韭菜味唔系太够。冷泡茶
川味红烧牛肉面
台式烟肉蛋饼碗沙拉
台式烟肉蛋饼配沙拉 $58
韭菜猪肉水饺
韭菜猪肉水饺 $42
一份有七粒,不过略嫌韭菜味唔系太够。
冷泡茶