2023-10-06 35 浏览
呢到嘅拌面🍜好多款配料拣,今次我拣咗安平虾卷,弹牙又好味😋我朋友就拣咗樱花虾拌面🍜系热门推介之一,虾干香,令到拌面鲜味提升。唔想食辣的话,酱汁系有啲肉燥汁,所以唔会好干,更带有台式风味。想食辣可以拣椒麻味!所有拌面会配野菜、古早味炒冬粉系一份好丰盛的便当!以上便当仲会送饮品,例如山茶花乌龙、古早味冬瓜茶等台式茶饮。另外,叫多一份椒麻拼盘,有金钱肚、牛舌、大肠,感觉自己去咗台湾夜市咁,够晒地道。食食下都觉得几辣,系慢慢渗出来,食完舌头微感麻痺😋最钟意金钱肚,够爽口,而且啲蜂巢形状洞口锁住酱汁,juicy!香菇贡丸汤都不错,贡丸同手打个种差不多弹牙,又饱满多汁,汤底也清甜。餐厅仲有不少bear brick 收藏品,坐位同环境舒服,大家可以一边欣赏艺术品,一边享受美食。系旺角性价比高,价钱算平。