2022-05-01 70 浏览
《大苑子》行k-11 见到呢间茶饮店有唔少人排队👀 原来系来自台湾嘅过江龙,标榜新鲜水果茶现搾,除咗冷热饮品,仲有鲜奶酪同雪糕!一于就买嚟试下!🍭莓好花漾($36)佢地啲饮品可以拣甜度同埋少冰去冰,岩晒我呢啲想饮冻嘢又唔敢饮嘅人(去冰可以呃下自己)😆 佢地嘅水果都系因应季节去转换,好似之前曾经出过荔枝但依家冇咗~ 而草莓系因为太受欢迎所以卖到5月底,大家想试嘅就要把握机会~ 3款草莓系列中我拣咗草莓花漾,系草莓加上绿茶,仲有爱玉喺底,饮落清甜不腻❤️🍭爱文翡翠($38)提起台湾芒果一定唔少得香甜嘅爱文芒!呢款系翡翠绿茶加现搾爱文芒汁!底部仲有唔少香甜可口嘅爱文芒粒!每一啖都饮到,真系唔错~ 🍭厚珍珠鲜奶酪($28)见到佢系新登场就叫嚟试下~ 佢地啲鲜奶酪系特A级鲜奶制作,淋上手工酱汁,再搭配新鲜现切的果肉/配料~ 奶酪好滑重奶味,仲有好多珍珠喺面,钟意食珍珠嘅就岩晒!
《大苑子》

🍭莓好花漾($36)

🍭爱文翡翠($38)

🍭厚珍珠鲜奶酪($28)