2022-02-28
❀ Oma Specialty Coffee #大坑 ❀❗️台湾木系Cafe 烤鸡腿好评如潮❗️——————————————————热门人气大坑Cafe,获得唔少好评,仲要好多人都再次回访🤩Cafe走台湾木系风格,简约嘅木摆设,仲见唔少人坐喺度用电脑💻。唯独系环境唔算太大,座位之间略为有少少迫,但整体感觉休闲舒适。菜式甜品选择贵精不贵多,每日亦有唔同嘅single origin咖啡选择,难怪获得唔少啡友爱戴。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 新奥尔良烤卡疆鸡腿 $125 (4.1/5)招牌菜式🥰!需要等约25分钟,但绝对值得!用上天然冇激素嘅鸡髀,非常多汁滑溜。配上自家制嘅Cajun红椒酱,香浓美味!另外仲配上两块芝麻面包,几特别。.☞ 抹茶红豆麻薯芝士蛋糕 $55 (4/5)用上小山园抹茶粉,蛋糕呈现深绿色💚入口抹茶味亦颇香,不过偏甜少少,唔系苦涩嘅路线。欣赏佢非常顺滑,尤其系摆放咗一阵之后,中间慢慢变成软心,更加入口即溶。配上自家制软糯嘅麻薯同埋少少红豆蓉,增添口感!.☞ Americano $40 (4/5)当日有三款唔同嘅咖啡豆选择,朋友拣咗fruity嘅 Bura Kamaro☕️一向唔太钟意酸味
❗️台湾木系Cafe 烤鸡腿好评如潮❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 新奥尔良烤卡疆鸡腿 $125 (4.1/5)
招牌菜式🥰!
需要等约25分钟,但绝对值得!
用上天然冇激素嘅鸡髀,非常多汁滑溜。
配上自家制嘅Cajun红椒酱,香浓美味!
另外仲配上两块芝麻面包,几特别。
☞ 抹茶红豆麻薯芝士蛋糕 $55 (4/5)
配上自家制软糯嘅麻薯同埋少少红豆蓉,增添口感!
☞ Americano $40 (4/5)
一向唔太钟意酸味嘅咖啡,但系居然觉得呢个唔错,酸得来非常容易入口,深透果香👍🏻。
——————————————————
✨整体味道: 4/5
✨环境装修: 3.9/5
✨服务态度: 4.1/5
✨性价比: 3.9/5
✨再访兴趣: 3.7/5
💞整体来讲
食物选择贵精不贵多,主要系all day breakfast/ toast/ 招牌鸡髀/甜品,但整体质素唔错,环境简约舒适,难怪咁多人钟意❤️。