2023-11-30
妈妈话想食台湾野 谂一谂元朗有咩台湾野食先~谂起系Yoho1有间check in Taipei 环境食物都真系好似置身于台湾咁😌元朗呢间分店是以台湾海岸为灵感主题,设计包含了扎染、小山丘、岛屿和日出日落🌅,令人很舒服的感觉💛🔸肉松皮蛋蛋饼 $78呢个组合好有惊喜,皮蛋味唔会话好浓烈一啲都唔怪怪的~肉松份量多多,而个皮蛋唔系切到碎,所以好有口感😆个蛋饼又有点点流心效果🤩🔸脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼 $88成个碟同埋蛋饼都好铺满了紫薯粉和蛋黄碎,个样已经好吸引🤤 蛋饼包住芋泥,芋泥唔会好甜又食到芋香,层次丰富🩷🔸蒜泥台湾水莲 $98妈妈最爱的水莲😆一根根细长的蔬菜炒得又香又脆,还有微微的莲香😚🔸樱花虾乌醋茄子🍆 $48樱花虾🦐配上茄子🍆,茄子煮得好淋好绵滑,乌醋酱汁味道带酸好醒胃😆,茄子吸收晒酱汁的精华,正🔸芭乐苦瓜汁 $52芭乐既色泽有点似甘蔗汁,苦瓜味唔会话好苦涩,饮落带点点甘味👍🏻🔸黑糖姜母鲜奶 $42妈妈叫左热既黑糖姜母鲜奶,还加了黑糖珍珠($5)黑糖味好香浓,好暖身
谂起系Yoho1有间check in Taipei
环境食物都真系好似置身于台湾咁😌
🔸肉松皮蛋蛋饼 $78
呢个组合好有惊喜,皮蛋味唔会话好浓烈一啲都唔怪怪的~
肉松份量多多,而个皮蛋唔系切到碎,所以好有口感😆
个蛋饼又有点点流心效果🤩
🔸脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼 $88
🔸蒜泥台湾水莲 $98
妈妈最爱的水莲😆
一根根细长的蔬菜炒得又香又脆,还有微微的莲香😚
🔸樱花虾乌醋茄子🍆 $48
🔸芭乐苦瓜汁 $52
🔸黑糖姜母鲜奶 $42
妈妈叫左热既黑糖姜母鲜奶,还加了黑糖珍珠($5)
黑糖味好香浓,好暖身