2019-12-10
之前系网上面见到鼎王麻辣锅黎左香港就一定要试下!所以今日同朋友中午就去左食个麻辣锅。一上到去,成个感觉系几简洁 装修偏向中国风,很有味道。我地坐左4人卡位 服务员向我地讲解点单程序。服务员很有礼貌,亦非常耐心讲解。首先店员比左一壶水蜜桃果茶,味道清淡,配合火锅一流!🤤我地今次点左猪腩肉,卤大肠头,日本黑豚肉手打丸,一品蟹滑膏及老油条。汤底我地点左鸳鸯锅,系鸭血豆腐麻辣锅同酸菜白肉锅。首先讲下个麻辣锅,我地本身都唔系好食得辣,店员比左个小辣我地,食第一口鸭血既时候惊喜就黎喇!系完全接受到既辣度😍,鸭血配麻辣汤底好好食。另外酸菜汤底比较清淡,味道新鲜!卤大肠头无论摆系麻辣汤底定酸菜汤底都好入味,一定要点这个,十分推荐!😍黑豚肉手打丸好有口感,豚肉味好突出,好满意。蟹滑膏系自己一粒粒刮落汤底,大小随你喜欢,呢个都好鲜甜,口感偏向软身,十分好吃。老油条要放落汤底浸一浸就可以食了,好入味。猪腩肉切成薄片,易入口,好松软,配麻辣汤底更好吃!😍整体十分满意!下次一定会再带朋友黎食!😍
整体十分满意!下次一定会再带朋友黎食!😍
日本黑豚手打丸