2022-11-12
地点方便,湾仔地铁站5分钟左右就到。我同朋友2个食晚餐,饿住入去饱住出黎,性价比高。每样都好大份好足料三杯鱿鱼+卤肉饭大大碟鲜炸鱿鱼,大概有5.6旧,好香好有口感加埋椒盐料好,热辣辣既即上枱。再加卤肉饭,半肥瘦猪肉拌饭好正好多汁,配埋鱿鱼多重口感。酒香花雕麻油鸡面线一碗好香浓既麻油味,而且鸡肉好入味好松软,而且个面好好味,又似拉面又似米线。全部吸晒酒香麻油香。炸物拼盘份量多,中意食杂菇可以点哩份,以炸鱼丸,四季豆同菇类为主,洒上椒盐粉好有台湾炸店既味道,好正或者中意酸酸甜甜,可以配酸甜酱。经典台式珍珠奶茶,蒟蒻球白桃乌龙茶香味淡既珍珠奶茶,我比较中意饮白桃乌龙茶,好浓厚既茶香味,而且蒟蒻球好好食,同珍珠既口感好吾同。整体每份都好大份,我地饱到食吾晒。可以再试!虽然空间较细,但吾会觉得好压迫。
三杯鱿鱼+卤肉饭
酒香花雕麻油鸡面线
炸物拼盘
经典台式珍珠奶茶,蒟蒻球白桃乌龙