2017-01-08 484 浏览
黄昏去左西环货柜码头,夜晚再来西营盘食阿元来了的确系一个好行程。7点来到已有长长人龙,十张枱大概要等三十分钟。要留意用餐时间只有三十分钟, 真系有 d 赶点餐不久就来左鲁肉饭, 热辣辣既饭, 再加上肥猪肉,非常惹味令我想起台湾旅行时, 在其中一家街坊小店食既肉燥饭虽然听之前食评话盐酥鸡普普通通, 但仍想一试。反而又不错!酥脆可口, 虽然偏油再来系虾卷, 反而觉得虾卷普通, 好似酒楼既鲜虾卷咁然后系芝士蛋饼, 入面的确有浓浓既芝士再加上煎蛋, 好味, 但好饱肚最后叫左野饮, 个人认为好好饮, 冬瓜茶既甜, 同奶盖非常match 留意一点, 30分钟叫用餐时间可说非常准时, 刚到三十分钟已有服务员提醒, 个时我同友人才食到一半…不过服务态度系好既, 全程都有礼貌
要留意用餐时间只有三十分钟, 真系有 d 赶

令我想起台湾旅行时, 在其中一家街坊小店食既肉燥饭
鲁肉饭
盐酥鸡
再来系虾卷, 反而觉得虾卷普通, 好似酒楼既鲜虾卷咁
虾卷
芝士蛋饼
奶盖冬瓜茶
不过服务态度系好既, 全程都有礼貌

2017-01-07
鲁肉饭