2018-05-27 64 浏览
今次跟住位好钟意食肉嘅朋友岀嚟揾食!嚟到依间小小的烧肉店🥩 入面只有4张大台同吧台,想食嘅人要提前book位喔!一开始我都有为依间铺担心㖞,天哪,咁样每人接到几多客。不过食落就知,佢地著重嘅喺食物同服务质量,咁嘅大小刚好!虽然地方小,但都准备左个locker比你放野,唔会整到臭臭😤走个阵有熊宝宝比你喷!果然系台湾店😍好体贴!葱同蒜可以依照自己喜好加入酱汁!烧肉一定要配啤酒! 一大杯好爽,仲可以扮下日本上班族🤣疲劳立刻飞走!我推介 Orion Draft Beer🌟 就是较有麦味啦!梅乃宿梅酒同柚子酒都很不错喔!($65)👍🏻 就系价钱较贵,但绝对物超所值,尤其是梅酒!很清甜入味!🌟盐葱牛舌 ($98)牛舌果然系要薄切!虽然有厚切,但薄切更食得岀佢嘅嫩口,加上葱,十分之爽利!🌟达拉斯 ($188)😽😽😽😽😽本店大推介!问侍应哥哥都答你依个必试!仲要系每日限量供应!要早啲落,我地想叫多碟都冇😕 佢通常会迟啲上,唔系其他全部失色晒🤓 啲汁系铁板沸腾已经好吸引!🌟纯血和牛扇子肉 ($198)依碟系仅次达拉斯嘅牛! 佢卖点系薄,同埋好嫩好嫩,入口差啲真系溶,食极都唔够😆🌟牛五花 ($168)依只

葱同蒜可以依照自己喜好加入酱汁!

🌟盐葱牛舌 ($98)

🌟达拉斯 ($188)😽😽😽😽😽

🌟纯血和牛扇子肉 ($198)

🌟牛五花 ($168)
依只比较有厚度,但都因为佢脂肪分布好平均,十分容易烧!而且收藏嘅肉汁都浓郁啲!

🌟梅花豚肩排 ($80)
我地其实仲叫左霜降松阪猪,不过如果大家budget有限,都系食多啲牛好!猪我会觉得叫个排抵玩啲!依只玩软熟多汁,松阪猪就比较薄,快熟脆啲香啲,不过两者都值得一试!

🌟松叶蟹脚 ($148)
比得上佢个价,鲜甜口感都好嫩唔老!

🌟烤饭团 ($30)
贪得意见到隔离台食紧又跟住叫左个!味道有啲似烤过嘅糯米,加左紫菜芝麻七味粉,所以都偏似日本家常料理。

有时候佢地会有啲隐藏menu😃依但时候问问店员就可以了!佢地特别嘅地方喺同你讲野个阵一定要跪低,唔可以比客人高,而且肉系一份一份咁烧,铁板都系次次帮你换,唔识多讲好聪明的🤓🤓去到要做的就是坐著好好享受就可以了!🌸
2018-05-21