2019-06-19
同屋企人到尖沙咀美丽华食晚餐,谂左好多美食,到最后都系选择左台湾餐,一直都保持到水准既鼎泰丰一梨就叫左好多野食,食到最后,饱到上心口😂😂卤水牛肚,好入味,不自觉地,自己忍唔住狂食佢,搞到屋企人无乜点食到😂😂水晶肉,我平时同同事每次食鼎泰丰,必点的菜肴!不过对于屋企人,反而唔太对胃口,结果又系我自己一个人食晒😂😂小笼包,依旧多汁,皮薄,一直无失水准既食物之一虾仁烧卖,其实同我地广东式既有少许分别,无甘多肉,反而虾仁弹牙,多汁,比较清香。排骨蛋炒饭,块排骨,即系香港讲既猪扒,真系好香好淋身,蛋饭粒粒分明,我自己都食左2碗饭红烧牛肉汤面,另款我反而无乜点食,因为我食其他都食到好饱,不过面条都可以,唔会太咸,牛肉我反而无食,见屋企人都几中意食。蒜蓉油麦菜,好甜,不过我本身唔太爱蒜蓉,所以我都系食左一两啖😌就无再食噜原本餐厅出面写明用餐时间90分钟,但到最后我地都用超过90分钟😂可能出面无乜人等位
一梨就叫左好多野食,食到最后,饱到上心口😂😂
小笼包,依旧多汁,皮薄,一直无失水准既食物之一