2018-10-03 37 浏览
今日工作嘅关系就去咗沙田河畔, 当揾紧食咩好嘅时候,就见到一间极之亲切既舖头名,即刻吸引咗我啦…………“九份。十分”, 相信对每一个香港人都绝对唔会陌生啦🤗🤗食台湾嘢当然唔少得食牛肉面啦,我就叫咗个 *红烧牛肉面* 汤底好浓牛肉味, 辣度适中唔会太呛喉,牛肉嫩滑无筋,加埋粗面,非常有口感,极之夹,推介再嚟咗一个 *盐酥鸡扒饭* 炸得外脆内软, 鸡肉一啲都唔会好干好韧,配埋肉燥 ……惹味再叫咗两杯好靓嘅饮品, 一杯系 * 阿里山之夜* (其实系~蝶恋花青苹果沙冰), 另一杯系 *垦丁星空* (其实系蝶恋花青柠沙冰) 两杯唔单止个名靓, 卖相仲好😍😍, 因为沙冰关系,非常解渴,绝对系消暑之选最后,必须要赞嘅系服务员态度好好,快捷又亲切, 好细心了解客人需要,唔似其他餐厅成日叫极都唔应! 令人好有亲切感, 期待下次再光临
食台湾嘢当然唔少得食牛肉面啦

2018-10-03