2018-11-15 50 浏览
台湾野系香港嘅至爱,我都唔例外!今日又再去挑战一间台式餐厅,兴奋又期待。晚餐时间嚟到叫咗一个大鸡扒卤肉饭同埋古早味牛三宝面,有牛筋牛肚牛展。两个份量都好大。鸡扒味道都几够嘅不过如果厚身啲会更加滋味同埋如果卤肉可以多少少会更加可以成个饭食晒添呀。牛三宝就牛嘅所有部位都炆得好入味👍非常之值得赞许。尤其是系牛筋同埋牛展,牛筋好软淋非常之好味,牛展肉质亦都唔错有质感。餐厅仲有叫餐配小食非常之好,加了宜兰葱馅饼,份量啱啱好。细细的馅饼但系亦都有出好香浓嘅韭菜聪做馅好惹味啊,出边冻左但系入边嘅馅料仍然保持新鲜热辣令人回味无穷。 之后再叫咗个台式卤水拼盘自选三样。拣咗卤水鸡翼卤水猪耳同埋卤水腩肉,其实呢度嘅出品都系如上边牛三宝一样出色,卤水系好有色香味,色泽均匀,软硬度适中,都系好入味真系有质素保证正!同埋我始终都系钟情饮绿茶,所以都叫咗绿茶奶盖珍珠。绿茶味要更加突出咁就可以更加衬托都奶嘅香甜啦。其实都试过古早味嘅餐厅都觉得有质素保证,一定推介朋友嚟啊!

大鸡扒卤肉饭
古早牛三宝面

宜兰葱馅饼

卤水拼盘

其实都试过古早味嘅餐厅都觉得有质素保证,一定推介朋友嚟啊!
珍珠奶盖绿茶
古早牛三宝面