2018-04-11
台湾胡同@尖沙咀去台湾无食到好出名嘅胡同,反而而家喺香港食翻 😂 餐厅有一大排 locker,可以放心将啲嘢摆哂入去。我坐嘅 bar 枱有柜桶,都可以摆下电话,唔怕食到整污糟~蟹膏生干贝系将啲蟹膏酿落鲜甜嘅带子,食一啖口腔就充斥住蟹膏嘅鲜味!好特别又好好食嘅配搭 👍🏻我哋坐 bar 枱可以望住专人用炭炉去烤肉,个网换得好密,感觉干净得多。盐葱牛舌比较平时食嘅牛舌薄身啲,但系就好爽同有咬口,而且加咗大量葱花,卖相好靓~扇子肉系澳洲和牛腹部附近嘅肉,油脂分布得均匀。店员会将佢对折咁烧,因应我哋嘅喜好烧到五成熟。达拉斯系前胸肋骨中间嘅肉,因为呢个位唔系好多肉,所以达拉斯系限量供应,亦系胡同嘅名物!一份系有两条,不过我哋光速食咗一半喇,哈哈。一条嘅达拉斯再分成四件,每件都好厚身,不过店员嘅烤肉技术好高超,仍然保持到达拉斯鲜嫩嘅肉质 😋达拉斯用嚟送饭一流!霜降松阪猪用咗少少椒盐调味,烧完就咁食都唔错,肉质都好滑。草虾好抵食,一客有六只。店员烧嘅时候将佢哋排得好整齐,睇落好靓~ 草虾都几弹牙,虾头仲有虾膏𠻹。食咁多肉都要食翻啲菜嘅,我哋点咗个综合野菜,有四种唔同嘅蔬果。另外再加多份秋葵,张相又系一
达拉斯用嚟送饭一流!
霜降松阪猪用咗少少椒盐调味,烧完就咁食都唔错,肉质都好滑。