2021-03-15
呢间工厦台式餐厅o既装修相对简单,感觉都几homey。Menu 提到原来餐厅系由台湾人开的!咁我expectation 会更大。佢d 饭面o既𩠌有好多组合选择,可以左拼右拼,我试o左一个咸酥鸡拼香肠麻辣干拌面(跟餐$62)。不过因为我唔系几食得辣,惊佢成个面辣得济,所以我走o左辣先~𩠌同面系分开上的。特别想讲o个只香肠真系超好食,5 粒星,层皮系搽o左蜜糖去烧o个只甜脆,然后里面实净有咬口,又油润感十足,成条肠味道都十分甜。佢另外沈上o左少许香蒜碎,再填上一点呛口感,巧巧吃~个干拌面o既酱汁除o左用上葱油同台式肉燥,仲加o左榨菜,令佢食起上o黎多o左份咸香。附上半只蛋,但同一般o既卤水蛋不同,唔讲仲以为系茶叶蛋o黎……可能多o左花椒八角之类o既气息,层次好丰富!另外少少地仲点多一串丸o黎食。个麻辣丸子三兄弟($18) 本来我都想走埋辣,不过侍应哥哥话可以分开,都想我试下,咁我话好啦。有两粒花枝一粒贡丸,两款都系真材实料,同埋淋上一只甜甜地o既酱汁,就咁食已经几惹味;再点埋少少麻辣酱,辣辣地更过瘾。头先个干拌面已包饮品,basic o既免费,靓d o既就补钱。试o左推介之一o既黑糖鲜奶茶
咸酥鸡拼香肠
咸酥鸡拼香肠
麻辣丸子三兄弟
头先个干拌面已包饮品,basic o既免费,靓d o既就补钱。试o左推介之一o既黑糖鲜奶茶(加$12),一昧黑糖围住只杯,自然满载黑糖o既独特甜味;浓浓o既鲜奶,又令杯茶非常嫩滑。
黑糖鲜奶茶 (加$12)
黑糖鲜奶茶