2021-05-27 81 浏览
今日又比我发觉到北角有一间新嘅台湾餐厅 我最钟意食台湾野梗系入去试吓啦蚵仔煎$46一边分别有烟银弹牙既屙仔煎饼皮 好多嘅椰菜丝同埋鸡蛋🥚 食落去非常有咬口 而且蚵仔份量都okay 整体来讲唔错麻辣牛肚丝$30叫咗呢个麻辣牛肚丝当系小食 份量虽然唔多但系佢哋嘅酱汁配得好好 所以非常好胃口好快就食完 辣辣地麻麻哋 都几过瘾宜兰埋你葱肉咸饀饼$28呢个价钱有四小旧 每旧都有几香嘅肉馅 同埋咬落去会必出嚟嘅肉汁🤪 钟意食馅饼🥙嘅朋友唔可以错过芋香珍珠奶茶🧋$25最后呢个饮品最值得推介 好多台湾食肆嘅饮品都做得一般 但系呢间台湾食肆嘅芋香珍珠奶茶味道掌握得几好 饮落去唔会太过淡口而且珍珠又有少少咬口 唔会好似其他珍珠奶茶店咁得死甜 非常值得一试总括嚟讲呢间新嘅外卖餐厅性价比都唔错附近又冇乜台湾餐厅所以住呢区又钟意台湾嘢食嘅一定要来呢度试吓

蚵仔煎$46

麻辣牛肚丝$30