2017-08-06 195 浏览
今晚同屋企人食饭,约咗去中环食一间叫“The Night Market”ge 台湾菜。上到去坐低咗就叫野食啦,食物ge种类都系几多,最后就叫咗呢d:我哋叫咗杯珍珠奶茶,另外都仲有一杯热饮,味道都正常,而且店员好细心帮我地斟茶。夜市酱黄瓜($48) &陈年乌醋脆耳($52)前菜系酱黄瓜同脆耳,我自己比较喜欢个脆耳,因为距有乌醋ge味,酸酸地,好开胃之余,脆耳够冰冻又好咬口~酱黄瓜咬落够脆口,都系非常好ge一道前菜.农家麻油鸡($88)麻油鸡够味,鸡件够晒滑,食落好香,而且又唔会好咸,份量足!蚵仔大肠面线($78)面线略略有d咸,不过加咗醋会好d,面线都几大碗,唔错.饶河蚵仔煎($88)台湾ge特色之一!!呢度整得都几好,蛋香味浓,蚝仔肉都多,而且有小小菜系入面一齐煎,几好.咸蛋炸苦瓜($82)第一次食呢道菜,感觉都几新鲜,咬入口首先系咸蛋个酥香,然后就系苦瓜个味,食落2个味系好夹ge,几香口.古早卤肉饭($60)卤肉饭虽然睇落无特别,但其实好正,特别距个卤肉汁,捞饭食真系一流,卤肉汁甘香可口,好有台湾风味!!餐厅都几适合一家大小黎食,价钱唔算贵,食到都几唔错ge台湾菜,其实几好,不妨一试

夜市酱黄瓜($48) &陈年乌醋脆耳($52)
酱黄瓜咬落够脆口,都系非常好ge一道前菜.

农家麻油鸡($88)
麻油鸡够味,鸡件够晒滑,食落好香,而且又唔会好咸,份量足!
蚵仔大肠面线($78)
面线略略有d咸,不过加咗醋会好d,面线都几大碗,唔错.

饶河蚵仔煎($88)

咸蛋炸苦瓜($82)

古早卤肉饭($60)

餐厅都几适合一家大小黎食,价钱唔算贵,食到都几唔错ge台湾菜,其实几好,不妨一试~