2023-08-17
八时神仙草地址: 中环歌赋街19号地舖#yauyau_中环今次系朋友推荐之下去咗上环一间甜品舖,舖头座位都系港式甜品店𠮶种小小迫嘅枱枱凳凳咁,店员服务都OK。系食物嘅系呢个价钱之下份量比较少。🍧🍡嫩仙草盛盘 $48佢有啲红豆同埋小丸子喺仙草同芋圆上面,仙草味都唔会好甜,有一浸好淡嘅仙草香味,咬落去口感好清新,系个碗嘅设计搞到我好难食到啲仙草,啲仙草太滑系咁跌返落只碗度。另外啲芋圆都几好咬,唔会话剩系得浸鱼胶片,都会有啲番薯同埋芋头味嘅。🍨🍡芋薯圆嫩仙草 $45同上面𠮶个冇咩分别,系少咗啲红豆。题外话,原来朋友系推荐我地食仙草冰,唔系啲仙草,佢个仙草平平无奇。两样嘢真系差好远,大家嚟到唔好叫错。味道: 3.5/5服务: 3.5/5环境: 3.5/5番兜: 3.5/5#中环美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #中环台湾菜 #台式饮品 #中环甜品 #甜品 #八时神仙草
地址: 中环歌赋街19号地舖
#yauyau_中环
🍧🍡嫩仙草盛盘 $48
🍨🍡芋薯圆嫩仙草 $45
同上面𠮶个冇咩分别,系少咗啲红豆。
味道: 3.5/5
服务: 3.5/5