2022-02-15 53 浏览
呢间台湾过江龙听咗好耐都未去试! 咁啱而家喺铜锣湾返工。就衬呢日食lunch过去帮衬下😆♥ 原味牛肉面 $84 食台湾嘢第一时间梗系谂起牛肉面!佢可以拣手工或者细面,我个人就钟意食幼面多啲。牛肉份量好足料好大旧,汤底非常浓郁,🥩肉好软腍好入味😋食落真系好有台湾嘅味道!即刻好挂住台湾😭♥青花椒香手撕鸡干伴面 $78呢个真系好好食😍 最正系有劲多手撕鸡同花生碎 捞面食好好食又有口感😋仲配左只溏心蛋🥚虽然系干捞冇汁但系食落唔会觉得好干配搭好好♥ 红油抄手 $48一碟有六粒,仲要系大大粒,鲜虾馅料好有鲜味好爽口,配上微辣既辣汁好惹味 又唔会好辣♥ 珍珠奶茶🧋$32茶底十分香浓,珍珠烟烟韧韧好有咬口♥ 荔枝乳酸 $30可能我个人饮野唔钟意咁甜,觉得甜咗少少,等啲冰融左会好啲🙈不过好香荔枝味♡ 舖头装修简约但不失雅致,座位间隔唔会好迫坐得好舒服,人少时仲可以坐卡位。想食台湾嘢系间唔错嘅选择

♥ 原味牛肉面 $84

♥青花椒香手撕鸡干伴面 $78

♥ 红油抄手 $48

♥ 珍珠奶茶🧋$32
茶底十分香浓,珍珠烟烟韧韧好有咬口

♥ 荔枝乳酸 $30