唔知多唔多人行街时都口痕想饮返杯台式饮品🧋解渴过口瘾😋,我地就系其中一个例子啦😆~ 今日系尖沙咀行街口痕想买杯台式饮品,行行下就嚟到今次要介绍嘅主角啦,就系heath庆方地库入口第一间铺头,非常易揾😜,店铺整体用深蓝色设计,散发出淡淡优雅嘅感觉,呢间铺系台湾过江龙嘅茶饮店,店员仲大力推介我地试下小店自家手制嘅果冻,包括有桃花红豆冻、茉莉绿茶冻、豆浆冻及杏仁冻,见店员信心十足嘅推荐就忍唔住试下啦~👍🏻-金萱茶🧋(加桃花红茶冻) - HKD 30首先饮嘅系金萱茶🧋啦,我地另外仲加咗桃花红茶冻~ 饮落好有清香茶味😋,清爽嘅感觉拎嚟解口干真系唔错,后有回甘香味,系口腔慢慢扩散,相当清新🥰,桃花红茶冻口感类似啫喱,弹弹地好有咬口😆,味道微甜带点清淡桃花香,我地由杯底将果冻连茶大啖吸上嚟,口感层次更为丰富,茶冻嘅份量都几多,饮落好有满足感呀!💯-铁观音拿铁🧋 - HKD 33跟住就叫咗杯铁观音拿铁🧋,饮落第一口感觉到茶香个种微涩,铁观音嘅茶味相当出众🤤,再加上少少鲜奶香味同茶味融合,香而不腻👍🏻-虽然今次只系叫咗两杯饮品 (两个人饮唔哂咁多嘛XD),但觉得嘅饮品味道整得都几出色🤩,而且价钱系尖沙咀
唔知多唔多人行街时都口痕想饮返杯台式饮品🧋解渴过口瘾😋,我地就系其中一个例子啦😆~ 今日系尖沙咀行街口痕想买杯台式饮品,行行下就嚟到今次要介绍嘅主角[壶]啦,[壶]就系heath庆方地库入口第一间铺头,非常易揾😜,店铺整体用深蓝色设计,散发出淡淡优雅嘅感觉,呢间铺系台湾过江龙嘅茶饮店,店员仲大力推介我地试下小店自家手制嘅果冻,包括有桃花红豆冻、茉莉绿茶冻、豆浆冻及杏仁冻,见店员信心十足嘅推荐就忍唔住试下啦~👍🏻
金萱茶🧋(加桃花红茶冻) - HKD 30
金萱茶 (加桃花红茶冻)

铁观音拿铁🧋 - HKD 33
铁观音拿铁

虽然今次只系叫咗两杯饮品 (两个人饮唔哂咁多嘛XD),但觉得[壶]嘅饮品味道整得都几出色🤩,而且价钱系尖沙咀嚟讲都算系抵饮,台式饮品融合自家手制特色啫喱,选择多之余亦相当有特色,地点都好易揾,一入 heath庆方地库就已经见到~ 饮住杯野系尖沙咀SHOPPING真系几CHILL,大家系尖沙咀行街嘅话都不妨嚟依度试下特色台式饮品店啦~🤗
2024-03-19
$31.5 (下午茶)
金萱茶 (加桃花红茶冻)
铁观音拿铁
  • 金萱茶