餐厅: 犀牛犀牛 (中環街市)
资讯:

中环街市翻新左之后都系第一次嚟,二楼一列外卖小食店,而呢间台湾过江龙主要卖台式蛋饼、吐司、小食炸物同茶饮之类_➤芋泥肉松蛋吐司🥪$35即叫即做,都等左15分钟左右,暖笠笠,馅料份量都唔少,几乎每啖都食到馅吐司厚度适中,但吐司似就咁加热,冇点烘过完全唔酥脆,普通方包咁。芋泥软绵,冇乜颗粒感,唔会噎口,但芋头味唔算重,带少少奶味,略嫌太甜,第一次食芋泥,比较唔到算好唔好食。肉松够干身酥脆,唔会黐埋一旧,咸咸嘅肉松加埋甜甜嘅芋泥都几特别嘅。蛋比较薄身同过熟,对比其他配料嚟讲存在感较低,比其他抢晒味,唔系好食得出蛋味。另外冇其他酱汁,好在芋泥嘅湿润令到成件事冇咁干,而且肉松好大程度上carry左件包整体食落觉得有啲甜腻,食左半件都几滞,而且麻麻地芋泥肉松呢个配搭,唔太岩我地口味,价钱一般,未必会食第二次_🍽味道指数:★★★☆☆📷环境指数:★★☆☆☆🛎服务指数:★★★☆☆💰抵食指数:★★☆☆☆😋推荐指数:★★☆☆☆📍中环皇后大道中93号中环街市2楼242A号舖📍其他分店:沙田沙田正街21-27号沙田广场3楼31E号舖沙田石门安群街3号京瑞广场1期1楼162号舖天水围湿地公园路9号Wetland

_

📍中环皇后大道中93号中环街市2楼242A号舖

📍其他分店:
沙田沙田正街21-27号沙田广场3楼31E号舖
沙田石门安群街3号京瑞广场1期1楼162号舖
天水围湿地公园路9号Wetland Seasons Park地下6B号舖
大角咀大角咀道33号富贵大厦东座地下7号舖
香港仔南宁街2-16号香港仔中心四期1楼1号舖