2022-10-13 80 浏览
 见到呢间八时神仙草系中环开左第一间海外分店,就好想试😙今日好好彩去到既时候得一台客系我地前面排紧,大约等左5-10分钟就有位了~黎到一定要试下佢地既仙草冰,系每日用佢地既制作既仙草冰转磨成冰,同平时出食开既挫冰或者牛奶冰好唔一样😳不过黎食既话记得留意,呢度有最低消费每人$45。1️⃣芋泥燕世雪花盛盘($95)个冰好大个😍面头系燕麦奶盖,仲有一球芋泥。芋泥绵滑,另外仙草冰食落系带仙草甘香,唔会太甜,同埋真系好特别会有牵丝既效果~打卡一流,啲冰仲食到啲仙草既胶质。  另外配上既盛盘有芋圆、薯圆、珍珠、红豆、紫米,好丰富~芋圆薯圆大大粒,烟韧不过唔算特别出色。个冰食到中间唔够甜既话可以问店员攞炼奶,仙草加炼奶既味真系好正😋食到最底仲有好多仙草!呢度既仙草好滑嫩带回甘,可以话系我食过最好食既仙草👍
1️⃣芋泥燕世雪花盛盘($95)