2021-12-12 73 浏览
想念台湾的味道💕 就去试下呢间位于观塘工厦,由台湾人主理的餐厅。一入店已被墙上嘅壁画吸引咗😍 画得好有feel!仲有好欣赏本menu,因为食物影得好吸引(令我样样都想食,选择困难again)🔸丰盛牛肉汤面 上枱仲热辣辣,个牛肉汤底真系超香同浓味😍 汤面入面仲有牛𦟌、花枝丸、贡丸、萝卜、蛋等配料。牛𦟌炆得好冧!啲萝卜仲吸晒啲汁,非常入味!🔹鲜梅佐猪肉卤肉饭 食台湾菜当然唔少得叫卤肉饭!份量都不少,猪扒煮得刚好,入口松化不干,捞埋啲卤肉一齐送饭非常好🤣🔸药炖排骨汤我好钟意饮肉骨茶,而呢个排骨汤味道好相似!药材味几重又浓,而且啲排骨系肉排嚟,每件都有肉,好足料☺️ 又系捞饭食嘅最佳选择!🔹芋泥奶冻吐司 呢个真心要推介下‼️出面真系较少见,而且系真系几好食😍 微脆的甜吐司夹住芋泥同冻奶冻,口感特别!奶冻好固体唔会整到块吐司淋哂,系切𠮶阵混乱啲🙈 味道甜甜地咁,两个人share一份就刚刚好。🔸团团花生牛奶 呢个系暖的花生牛奶糖水,入面仲有紫薯圆😍 仲会搭一份黑松露薯片,专登俾你一甜一咸咁食。好特别的食法。花生煮得好淋,甜甜地,不错!食完呢餐饭的感想系:真不愧为OpenRice的优秀开饭热店🔥🤣 食物

🔸丰盛牛肉汤面

🔹芋泥奶冻吐司

🔸团团花生牛奶
团团花生牛奶

食完呢餐饭的感想系:
真不愧为OpenRice的优秀开饭热店🔥🤣 食物质素真系唔错,坐得OK,店员又好有礼貌,好满足的一餐☺️
丰盛牛肉汤面
鲜梅佐猪肉卤肉饭