2023-10-15
呢间台式餐厅位于北角爱群商业中心地下,由于老板娘系台东人,餐厅名:铁花村亦因为台东有个地方叫铁花村,所以餐厅🍴就改咗呢个名啦😍 呢间台式廿餐厅食材好正宗,全部都系特登喺台湾运过嚟架,完全食得到台湾风味😚芝士蛋饼呢款芝士蛋饼饼底有好香浓既蛋香味外,仲好足料,饼底厚度刚好,好新鲜,热辣辣,芝士仲半溶烟烟韧韧,造到芝士拉丝效果😍蚵仔煎蚵仔数量适中,粒粒都好肥美。入面仲蔬菜丝+芽菜,比传统蚵仔煎多料,配埋秘制酱汁。而蚵仔煎同只碟一样大块,同样厚身,卖相已经好吸睛😍香煎排骨卤肉饭呢度嘅香煎排骨好酥脆,无油腻感,肉质好软腍,配料仲有卤蛋😙而且呢知米饭🍚最特别系珍珠米混合红藜麦,感觉好有营养价值😉口感上弹牙烟韧,几好食😋蜂蜜鲜柠乌龙味道几fresh,唔会因为蜂蜜而觉得好甜😚珍珠冻奶茶 茶底味浓再配珍珠好多足料 ,大杯抵饮,呢杯饮品甜度适中,唔会太甜,岩哂我呢个唔钟意食甜野既我,餐厅嘅食物及环境都好有台湾风味,天花挂咗好多天灯😍 墙边嘅壁画亦好有台湾色彩,食物又平又好食,绝对要支持良心小店🥰
芝士蛋饼
蚵仔煎
香煎排骨卤肉饭
蜂蜜鲜柠乌龙
味道几fresh,唔会因为蜂蜜而觉得好甜😚
珍珠冻奶茶